Новости

27.12.2022.


детаљније »

03.08.2022.

Хомеопатски центар ће од 10. августа до 16.септембра радити од 10:00 до 17:00 часова, суботом од 9:00 до 14:00, осим суботе 3.
детаљније »

29.04.2022.


детаљније »

Посетите нас

О хомеопатији

Хомеопатија је комплементарни начин лечења заснован на Природним законима излечења, посебно на ставу "слично се сличним лечи".

Хомеопатију као рационални систем је успоставио немачки лекар и хемичар Др. Ханеман (Dr. Samuel Hahnemann) крајем 18. века. Већ више од две стотине година хомеопатија се потврђује и научно и практично. То је како нежан, тако и ефикасан део медицине. Лекови се справљају од природних супстанци и подстичу пацијентову сопствену моћ излечења.

Хомеопатија је веома логичан, безбедан и изузетно ефикасан начин лечења. Она се не ограничава на отклањање симптома као циљ "лечења". Она покушава да проникне до узрока болести, те његовим укидањем да донесе излечење. Болест се посматра као укупно стање духа и тела, а не као поремећај појединог органа. Стога хомеопатија не верује у давање лека за сваку појединачну манифестацију болести, већ се труди да пронађе један - тзв. конституционални - лек који ће да покрије и разреши свеукупни пацијентов поремећај. Она посматра човека као целину а не фокусира се само на болест.

Хомеопатски лекови се припремају на такав начин ( тзв. потенцирање ) да је крајњи резултат бескрајно мала доза која не изазива било какве нежељене ефекте, а немају ни токсично дејство. Стога су идеални за децу и новорођенчад, труднице и остале пацијенте који захтевају посебну брижљивост при третману.

Недовољна обавештеност пацијената често доводи до тога да се људи обраћају хомеопатима тек када безуспешно потраже помоћ код различитих специјалиста, те изгубе драгоцено време решавајући своју муку неадекватним средствима. Хомеопатија најбоље помаже у раној фази развитка болести када је слика јасна и непомућена неодговарајућим третманом. Упознајући се боље са могућностима хомеопатског лечења пацијенти ће бити у положају да искористе све предности таквог начина лечења. То је главни разлог постављања наше презентације на мрежи.