Новости

27.12.2022.


детаљније »

03.08.2022.

Хомеопатски центар ће од 10. августа до 16.септембра радити од 10:00 до 17:00 часова, суботом од 9:00 до 14:00, осим суботе 3.
детаљније »

29.04.2022.


детаљније »

Посетите нас

Јевремовац

Не тако блиске 1992. године прекопута Ботаничке баште ЈЕВРЕМОВАЦ, у Таковској улици почеле су да раде апотека и медицинска лабораторија. Утемељила их је Мр. фарм. Ирена Стојковић, специјалиста медицинске биохемије, одлучивши се на самосталан рад после дугогодишњег учења и стицања искуства у најугледнијим здравственим установама у Београду. Назвала их је ЈЕВРЕМОВАЦ по славнијој сусетки, а у част господара Јеврема, брата Књаза Милоша Обреновића, који је своје имање поклонио Београђанима да се, на радост науке и научника, на њему направи прва ботанчка башта у Србији.

У тим тешким годинама, ова установа се, уз мукотрпни рад, ипак снажно развија. Како су најдубља интересовања оснивача Ирене Стојковић била везана за хомеопатију, тако је и апотека и лабораторија полако прерастала у Хомеопатски центар. У тим скромним просторијама у приземљу зграде број 40 згушњава се језгро које све јаче емитује благотворне зраке хомеопатског учења.

Посебно истичемо да је Хомеопатски центар, пре свега Мр.фарм. Ирена Стојковић, одиграо веома значајну улогу у процесу легализације хомеопатије у нашој земљи. Законом, којим је хомеопатија укључена у здравствени систем Републике Србије, омогућена је заштита и сигурност пацијената, а наравно и струке.

Поносимо се што можемо да кажемо да Хомеопатски центар Јевремовац, једна од ретких одобрених хомеопатскских ординација, свкодневно развија и продубљује хомеопатска знања. Велики труд се улаже у подизање младих хомеопата. Уз Ирену Стојковић хомеопатску праксу обавља и Марина Пепић, донедавно њена ученица, а данас такође хомеопата са лиценцом.

О нашој делатности сведоче хиљаде пацијената који и ван граница земље преносе добар глас о раду ове установе. А ми се, нашим неисцрпним радом и залагањем, трудимо да допринесемо даљем развоју хомеопатије зарад добробити многобројних пацијената.

БИОГРАФИЈА:
Мр. фарм. Ирена Стојковић је дипломирала на Фармацеутском факултету у Београду 1978. године.

Радила је на Војномедицинској академији у Београду пуних десет година, где је и специјализовала медицинску биохемију 1983. године.

После тога је провела пет година на месту Управника лабораторије у Заводу за ортопедску протетику.

Од 1992. године води сопствену биохемијску лабораторију. Некако у исто време почиње да се бави хомеопатијом, а од почетка 2001. на високопрофесионалан начин.

Завршила је британски хомеопатски колеџ (LICH). Похађала је многе семинаре и радионице код светски признатих хомеопата. Хомеопатску праксу обавља у оквиру Хомеопатског центра ЈЕВРЕМОВАЦ.

Од 2001. године свакодневно прима пацијенте и бележи запажене резултате.

Maрта 2010. добија лиценцу за обављање хомеопатске праксе од Министарства здравља Републике Србије.

Ирена СТОЈКОВИЋ је члан Српског лекарског друштва и међународног хомеопатског удружења LMHI- LIGA MEDICORUM HOMOEOPATHICA INTERNACIONALIS - са седиштем у Женеви, Швајцарска федерација.