Новости

21.05.2019.


детаљније »

23.04.2019.


детаљније »

20.12.2018.

За време новогодишњих и божићних празника Хомеопатски центар неће радити 1.1 и 2.1. 2019. године. 3.1. и 4.1. радиће скраћено
детаљније »

Посетите нас

Питања и одговори

Да ли је хомеопатија ,,брза'' ?
Најбрже резултате хомеопатски третман даје код деце јер нису оптерећена дуготрајним болестима. До брзог излечења долази и код третмана акутних болести. Лечење хроничних болести је дуготрајније, али то зависи од дужине трајање саме болести.

Шта су хомеопатски лекови? Јесу ли то биљни лекови?
Хомеопатски лекови су биљног, животињског и минералног порекла и носе енергетска своства супстанце од које су направљени. У организму они стимулишу наш имуни систем да се сам бори против болести.

Да ли хомеопатија доноси трајно излечење?
Трајна излечења су у хомеопатији могућа, али зависе и од других фактора, као што су природа саме патологије, дужина трајања исте, као и генетских фактора.

Да ли се хомеопатски лекови узимају свакодневно?
Принцип дозирања је један лек, у једној дози, једнократно, али је понекад, као, на пример, у случају акутних болести, дозирање потребно прилагодити стању самог пацијента

Да ли се хомеопатски лекови могу користити упоредо са лековима класичне медицине?
Могу се користити истовремено јер делују другачије на организам. Лекови класичне медицине делују циљано на оболели део тела, односно орган, док хомеопатски лекови делују на особу у целини, без обзира која је дијагноза у питању.

Страница: 1